VEUV en de kerel van Kortessem

Nagenietend van zijn extreme vorm na het rijden van de Ronde van Frankrijk beslist de kerel van Kortessem om de MTB-rit in Mol te gaan rijden. Tiens, dat is eigenaardig, niemand reageert op mijn sms’n die ik rondstuur. “beep beep”, Ah Thijske wil meegaan. Met een sms nog even mijn bedoelingen duidelijk maken aan Thijske: WE RIJDEN 90KM EN GENE METER MINDER, BEGREPEN?
START. De kerel van Kortessem etaleert zijn bloedvorm door zich behendig, snel en ervaren tussen de deelnemers te laveren en bij de minste trap op zijn pedalen naar voren te schieten. Het meeste last heeft hij van zijn nek want hij moet steeds omkijken waar El Presidente zich bevindt en al snel denkt Bart bij zichzelf, Thijske is precies VEUV. Thijske doet zijn best en ziet een mooi parcours, afwisselende natuur, maar toch doorduwen in dat mulle Kempense zand en natte ondergrond. Het meeste pijn heb ik aan mijn ogen om te kijken waar de kerel van Kortessem zich bevindt want die fietst in een wereld van probleemloos pedaleren, terwijl ik het begin te voelen en met een rit van 90km voor de boeg, denk ik: Miljaar ik ben VEUV.
foto 1
BOEM, WOESJ, BANG!! Ik word ingehaald door de Bom van Balen en Locomotief Maarten Wijnants. Met moeite kan ik mijn mountainbike recht houden door de windverplaatsing bij het passeren door deze toppers. Ik zie Gregorio probleemloos aansluiten bij die mannen en de volgende bocht zie ik Gregorio warempel op kop van het groepke rijden en geloof het of niet; De Kerel van Kortessem rijdt 4 km op kop met de Bom van Balen in zijn wiel. Tommeke zegt vriendelijk “merçi moatje” tegen Bart. Bij de bevoorrading knikt Tom Boonen eens vriendelijk richting Bart, ze spreken een codetaal die alleen toppers onder elkaar begrijpen.
foto 2
Last call! Last call! Splitsing, links 70km, rechtdoor 90km. Thijske beslist woord te houden, rijdt rechtdoor, hoort Bart “yesyes!” roepen en beseft dat het nu moeilijk gaat worden. Bart rijdt respectvol naast, achter en voor me, maar vraagt zich af hoe hij vriendelijk, maar niet kwetsend kan melden dat hij het koud begint te krijgen. Thijske is VEUV, stopt, overhandigt de sleutel van de auto en beseft dat de kerel van Kortessem fris gewassen zal zijn als ik hem terug zal zien. Harken, sleuren, stoempen, baggeren, ploeteren,… regelmatig opzij rijden om een achterligger te laten passeren. Die achterliggers denken: die gast is precies VEUV en ik denk bij mezelf: ik ben VEUV.
Laatste 2 kilometer trap ik de ketting en versnellingsapparaat naar de knoppen. Na een kwartiertje aan mijn ketting getrokken en gesleuteld te hebben, buldert er een welgemeende fuck you over de Molse vijvers waardoor iedere eend in 5 kilometer omtrek het hazepad kiest en waardoor iedere zwaan komt kijken naar hun lotgenoot; nl. VEUV die zijn zwanezang aan het rijden is.
Reutelend, rochelend maar voldaan kom ik aan de streep en zoek ik Bart op aan de wagen. Fris gewassen, fiets gepoetst, lachend, gsm in de hand staat hij op me te wachten. Afsluiten doen we met 4 x Tongerlo in het extreem levendige Meerhout en daarna rijden VEUV en de Kerel van Kortessem naar huis.
PS. VEUV betekent: Vriendelijk/Vet (invullen naar eigen goeddunken)  En  Uit  Vorm.  Lees de tekst nu maar op nieuw.
Tot de volgende,
Steven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s