The Jensie en het werelduurrecord

dsc_8611
Jens Voigt mag dan wel gestopt zijn met professioneel wielrenne maar “The Jensie”, die nooit schrik heeft gehad van een uurtje pijn, heeft een laatste geschenk voor zijn horde fans. Vandaag, donderdag 18 september om 19u zal Voigt pogen het werelduurrecord scherper te stellen door de huidige afstand van 49.7km, gereden door Ondrej Sosenka in 2005 scherper te stellen. Wat moet je weten over de uitdaging van Voigt?

De basis
Jens Voigt’s poging vindt plaats op de Vélodrome Suisse in Grenchen, een gemeente in het Noordwesten van Zwitserland. De klok start om 19u stipt en loopt tot klokslag 20u, waarna Jens hopelijk van de fiets springt met een nieuw record.
The record

De regels voor het werelduurrecord werden in mei van dit jaar aangepast toen de UCI meldde dat alle toekomstige pogingen gebonden zouden zijn aan de regels voor pistefietsen, materiaal en positie op het moment van het evenement.

“De algemene consensus die vandaag heerst, is dat de uitrusting die gebruikt wordt in competitieverband technologisch moet kunnen evolueren waar mogelijk”, aldus UCI voorzitter Brian Cookson. “Deze evolutie is psitief voor het fietsen in het algemeen en specifiek voor het werelduurrecord. Zo wint het record terug aan aantrekkelijkheid zowel van atleten als van de fans.”

Je kan het werelduurrecord live bekijken via Eurosport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s