TT Rondje Genk: Gregoor and friends…

Terwijl zijn kopman zich opmaakt voor een benefietcrosske voor het goede doel ergens aan een meertje in Mol, neemt de would-be (of was het wannabe) coureur die we ook wel eens liefkozend de kerel van Kortessem noemen het op zich om een lokaal toerke uit te stippelen rondom Genk.

Gevijven vertrekken we aan de Casteleyn en achter de brug in Munsterbilzen duiken we voor het eerst het bos in. Aangename vaststelling: het is minder baggeren dan oorspronkelijk gedacht. Meer nog, het ligt er relatief droog en snel bij, het fungehalte gaat meteen een heel stuk de hoogte in. Bij momenten zit de vaart er aardig in, zeker bij de minste vorm van reliëf… maar en dat is mijn persoonlijke tweede aangename vaststelling: de benen zijn zowaar weer min of meer wat ze moeten zijn.

De banden staan ietwat harder dus bij de steile stukken is het af en toe net wel of net niet omwille van een tekort aan grip maar dat kan de pret niet drukken. Gezwind vliegen de kilometers voorbij. Vooral het stukje naast de terril is een beauty van een singletrack. Ik heb de bochtjes niet geteld maar het zullen er niet veel minder dan 50 geweest zijn op goed 2 à 3 km. Leuk als je je bochtentechniek wil bijschaven, minder leuk als je in plaats van op een communicantenfiets op een 27,5″ (650B voor de hardcore kenners) laat staan op een 29″ fietst. Daarmee is dan wellicht ook het enige nadeel bewezen. De conditie van de man in kwestie daarentegen is van die aard dat we dan eindelijk min of meer kunnen volgen.

Plezant detail: de voorzitter waant zich in Eisden en gaat resoluut op zoek naar de marktkraam van Martine (euh, terril, C-mine, Eisden?), misschien dat hij toch beter een ontbijt had genomen voor het vertrek…

Na het technisch gedeelte besluiten we dat het mooi geweest is en opteren voor een stukje verhard tot Bilzen. Daarbij loopt de snelheid al gauw op tot 34-35 km/u hetgeen voor ondergetekende bij momenten net iets teveel van het goed is. Voordeel: je bent snel terug in de Casteleyn waar de donkere Leffe staat te wachten.

Mijn conclusie: organiseer op dit ritje een toertocht en je hebt een instant klassieker met een pak deelnemers. Wie er dus niet bij was… see you next time!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s