Het bike seizoen is met verve gestart!

De winterstop is nu toch al een paar weken ver, maar veel wordt er niet stilgezeten. Zo zijn de wekelijkse ritten met de koersfiets druk bezocht en hebben de bikers onder ons ook al aardig wat modderkilometers achter de sladderplaat. Een korte résumé:

MTB Stal

Zondag 27 oktober, daags na onze retrorit, stond er een eerder bezopen/verzopen gezelschap aan de start van de 3e Mountainbiketocht van de Brandweer in Bilzen. Ondanks de zware dag voordien werden de 45km stevig afgehaspeld en namen Johan en Steven onderweg enkele grondige bodemstalen mee.

IMG_5602

De vrijdag daarna stond de traditionele 1 novemberrit in As op het menu. Het parcours lag er zeer goed bij wat ook het tempo ten goede kwam. Om 11u10 kwam de eerste Gelo biker (Bart) al de kantine binnengewandeld en toen we terug compleet waren werd het een bijzonder amusante après.

IMG_5589

Zondag 3 november verplaatste het toneel zich naar Seraing voor het zwaardere werk: een pak minder kilometers voor een pak meer hoogtemeters. Steve draaide na 3 km zijn derailleur al in zijn wiel waardoor de tocht begon met een valse noot. De lokale technische bijstand deed hun werk en zo kon er toch nog stevig geploeterd worden. Voor Xavier eindigde de tocht in mineur na een valpartij (en later zelfs in de plater).

IMG_5605

11 november is de vaste datum voor één van de mooiste tochten van het winter bike seizoen: de marathon in Beringen. Ook hier tekende we in verschillende groepjes weer present. Het werd wederom een plezante tocht daar in Stal! Zeker nadat we enkele kilometers hebben kunnen rijden met Tom Boonen, Maarten Wynants en Ben Hermans.

IMG_5633

IMG_5624 IMG_5627

Een gedachte over “Het bike seizoen is met verve gestart!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s