Strava – Routeplanner

Strava is uitgegroeid tot een van de populairste apps en websites onder recreatieve en professionele renners. Via de rangschikkingen op de welbekende ‘segments’ (meestal beklimmingen) kun je je snelheid vergelijken met de andere gebruikers. In augustus werd de‘Route Builder’-functie geïntroduceerd bij de Premium-leden, maar nu kan iedereen die Strava gebruikt – op de smartphone of via de website – de functie ‘Route Builder’ gebruiken. Doe je dat voor de eerste keer, dan krijg je ook nog een handige introductie tot de verschillende mogelijkheden.

Strava_My Routes

Via de Beta-versie van Route Builder zie je welke wegen en ‘segments’ het populairst zijn onder de Strava-gebruikers. Je kunt trouwens ook kiezen om het aantal hoogtemeters te beperken, als je niet teveel wilt klimmen. Onderaan de pagina zie je het hoogteprofiel van je rit en met een druk op de knop zie je welke ‘segments’ je op je route zult tegenkomen. Zo weet je meteen waar je een interval kun plaatsen.

Als je de route hebt afgewerkt, kun je de rit uploaden of je gps of gewoon de ‘cue sheet’ afprinten met de rij-instructies. Uiteraard kun je ook routes opslaan of delen met anderen. Kortom, de nieuwe functie is een heel interessante toevoeging voor huidige en nieuwe gebruikers van de applicatie.

http://www.strava.com

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s