5 €

Zondagrit van Bilzen naar Lindeman. Nu hoor ik u denken: waar ligt Lindeman? Wij vroegen ons hetzelfde af en we vertrokken richting Bokrijk, Zonhoven, Beringen en in de buurt van Koersel vonden we Lindeman, een verzameling van een 20-tal huizen, een moskee, een voetbalplein en voor enkele fietsvrienden was het bekend mountainbike-terrein. We hebben bijna iedere Limburgse mijnterril gepasseerd.

39km op de teller en daarna richting Houthalen, Genk en in de bossen van Zutendaal bleek dat we een colonne sportwagens achter ons hadden. In de buurt van het kanaal konden ze ons passeren en kregen we het mooiste geluid van de dag te horen, nl. het geluid van de motoren van een stuk of 15 “muscle cars”. De 2 kopmannen kregen plots de tegenwind van 2 beaufort pal op de neus en beslisten dan ook om, met 78km op de teller, de groep in relatieve rust naar de Casteleyn te begeleiden waar Francine had beslist om ons, zoals steeds, warm te ontvangen met een glimlach en lekkere taart.

Oh ja, het 5€-verhaal. De achterband van de Orbea-Orca van JP Oben besliste dat hij hard genoeg gewerkt had en bij het passeren van een stukje ijzer besliste hij om de geest te geven en met een mooie ontploffing tot zijn einde te komen. Als je met een gat in je buitenband zit, kan je een nieuwe band leggen maar omdat deze ontbrak, namen we een oude wetmatigheid in gedachten en staken we 5 € tussen binnen- en buitenband (zie foto) en dat lukte perfect. De vraag is of de 5€ de 4 ritten van de 1.000 km zal overleven.  Weddenschappen met een inzet van 5€ zijn steeds mogelijk bij Jean-Pierre.
IMG_2474

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s