TT Tessenderlo: Ain’t no mountain high enough…

Vandaag stond de TT in Tessenderlo op het programma, team Gelo Compact – dat bestond uit Danny, Pierre en ikzelf – opteerden voor de 40 km, een afstand die volgens velen op het forum van mountainbike.be te kort is. Het hangt er allemaal maar van af hoe snel of langzaam je rijdt denk ik dan altijd.

In elk geval waren de weergoden ons de afgelopen week en ook vandaag gunstig gezind, het parcours lag er al van kilometer 1 mooi en droog bij. Uit ervaring weet je dan dat de snelheid automatisch de hoogte ingaat en dat was hier niet anders.

Evenwel ben je natuurlijk niet alleen op het parcours en met drie kan je hoogstens met wat geluk telkens op dezelfde plaats de wat mindere mountainbikegoden voorbijsteken, het duurde dan ook niet lang of Batman en Robin waren de pist in en ik kon de achtervolging inzetten. Na vrij veel asfalt moest er geklommen worden. Het signaal voor 85% van de aanwezigen om af te stappen zodat we noodgedwongen tussen de wandelaars moesten laveren op de steile klimmetjes. Dat verliep echter vlot want ik moest nergens voet aan grond zetten, toen ik evenwel in een groepje de eerste boomstam tegenkwam en iedereen weeral van de fiets wou dacht ik op slimme wijze over de hoogste kanten de boomstam te springen. Dat voorwiel dat lukte nog wel maar ik had helaas niet voldoende snelheid en moest dus noodgedwongen wat bodemonderzoek verrichten.

Even later moesten we ook een steile helling naar beneden, zo eentje waarvoor men de billen dichtknijpt. Gelukkig liep dat voor mij goed af maar Pierre maakte hier een duikelingske, evenwel zonder gevolgen want hij landde op zijn voeten.

Aan de bevoorrading waren we het er allemaal over eens: sjiek parcourske, veel singletrack, technisch en vooral goed berijdbaar.

We zetten dus onze tocht verder en gedurende een kilometer of 5 kon ik in het spoor van Danny blijven, goed voor mij want zo kon ik onderweg nog wat aan mijn techniek schaven. Daarna was het voor mij even recupereren om dan weer het tempo op te voeren.

Ook Danny maakte nog een knieval in de laatste 5 km omdat zijn voorganger onfortuinlijk een tak tussen de spaken kreeg en Danny deze laatste niet meer kon vermijden. Het laatste stuk van de TT was echter grotendeels verhard en dus kon de grote molen bovengehaald worden, hetgeen ons snel bij de finish bracht.

De organisatie had weliswaar een afspuitinstallatie maar helaas voor mij was het niet meer dan een klein straaltje dat tevoorschijn kwam, geen druk te bespeuren en daarmee moet je dan de vastgevroren smurrie van de fiets verwijderen. Gelukkig dook even later de technieker op en ben ik toch nog met een halfdrogere fiets thuisgeraakt.

De donkere Tongerlo smaakte alleszins goed en zo konden we ook deze TT succesvol afsluiten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s