TT As: nummer 2 is een feit

1 november is traditioneel de afspraak voor de toertocht in As. Dit jaar konden we ons verheugen op een talrijke afvaardiging van ons wintercrosserspotentieel: Bart Gregoor, Steven Thijs, Johan Thijsen, Dirk Smits, Evrard Gerets en zoon Tjörven, Danny Schroyen en Steve Souverijns tekenden present, daarnaast ook Maarten die ons afgelopen week ook al vergezelde (en wiens achterwiel voor de meesten onder ons, zij het dan gedurende slechts enkele seconden al een bekend zicht is).

Vertrek en aankomst waren ook dit jaar weer aan het kolenspoor in As. De TT heeft behoorlijk wat singeltracks afgewisseld met bredere bospaden. Ook de zandgroeve zat er dit jaar weer in, wel een pak zwaarder gezien de regen van de afgelopen dagen.

Na zowat 17 kilometer konden we een eerste keer verzamelen op de bevoorrading, daarna ging het serieus op en af met enkele “gevaarlijke” afdalingen waarvan ondergetekende er 1 bijzonder goed en van zeer nabij kent. Zonder ongevallen werd echter het laatste stuk van het parcours aangesneden, dat ging bij de ene al vlotter dan bij de andere. Na wat schakelproblemen voor de bevoorrading leek het er nu op of de cassette wat losgekomen was getuige het gerammel achteraan de fiets in de lange afdalingen (en dus weer wat huiswerk voor Fietsatelier Johan).

Na afloop was het verzamelen in de drieschaar voor een frisse Grimbergen, in het bijzijn van Herman (papa van Bart) die op een of andere manier zijn aankomsten perfect weet te timen met onze after-cross. Goed bezig!

voor Bart en Steven is het ongetwijfeld nog een lange rit naar huis geworden met de fiets, andere (oudere, wijzere en al wat meer bezadigde bikers) kozen gewoon voor de auto.

Dit gezegd zijnde, op naar de volgende!

2 gedachten over “TT As: nummer 2 is een feit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s