Alden Biesen Classic

Hartelijk dank voor uw deelname aan de 17e editie van de Alden Biesen Classic.

U kan de foto’s van de editie 2022 vinden via deze link: https://tinyurl.com/29hzuyux

Onze organisatie ontving reeds in 2020 het kwaliteitslabel van Heroica Classic van de Vlaamse Wielrijdersbond en ziet zich hiermee beloond voor de jarenlange inspanningen om op hetzelfde kwaliteitsvolle niveau en met veel enthousiasme een semiklassieker te organiseren op en langs mooie, verkeersarme Haspengouwse wegen.

ABC_banner_2023

Hieronder vindt u een overzicht van de starturen per afstand:

starturen

Voor de leden van de Vlaamse Wielrijdersbond, NTFU of WBV bedraagt het startgeld 5 €. Voor jongeren leden (tot 16 jaar) bedraagt het startgeld 0 €.

Niet leden betalen 7 €, jongeren niet-leden (tot 16 jaar) betalen 2 € startgeld.

Alle 5 afstanden: 30, 70, 95, 130 en 155 km zijn volledig bewegwijzerd.

Zoals de afgelopen jaren zijn we voor u op zoek gegaan naar het beste dat Haspengouw te bieden heeft in de provincie Limburg. Dat levert mooie, rustige wegen op door het zo kenmerkende golvende, groene landschap.

STARTLOCATIE

De start- en aankomstplaats is het sportpark Katteberg te Bilzen, zie kaartje. Er zijn verchillende parkeerplaatsen in de buurt voorzien. Indien u met de wagen komt, gelieve dan de instructies van onze parkeerwachters nauwgezet te willen opvolgen.

Sportpark Katteberg is uitgerust met kleedkamers en douches en na afloop van de fietstocht kan u genieten van een drankje op ons gezellig buitenterras.

PARCOURS

Het parcours werd voor deze editie vernieuwd. U vindt hieronder de overzichtskaarten en de gpx links per afstand:

30 KM | 272 hoogtemeters

GPX

parcours30


75 KM | 605 hoogtemeters | Bevoorrading in Zepperen

GPX

parcours75


95 KM | 718 hoogtemeters | Bevoorrading in Zepperen

GPX

parcours95


130 KM | 915 hoogtemeters | Bevoorrading in Gelinden en Zepperen

GPX

parcours130


155 KM | 1.045 hoogtemeters | Bevoorrading in Gelinden, Neerwinden en Zepperen

GPX

parcours155

Opgelet: gps-bestanden kunnen aan wijzigingen onderhevig zijn omwille van wegenwerken, gelieve dus steeds de pijlen te willen volgen. Er is pechverhelping voorzien ingeval van onherstelbare pech. Een assistentiewagen van het DAVO Cycling team is aanwezig op de hoofdbevoorraading in Zepperen. Je kan ons tijdens de rit bereiken door de QR code te scannen op je polsbandje.

polsbandje

Het parcours is zoals steeds uitgepijld met de fluo-gele pijlen van de Vlaamse Wielrijdersbond:
IMG_7753

Er zijn in totaal 5 splitsingen (Rijkhoven, Overrepen Klein Gelmen, Montenaken, Zepperen) die op het parcours worden aangeduid met een splitsingsbord en een aanduiding van het aantal kilometer: 155, 130, 95 ,75 of 30 KM

splitsing

BEVOORRADING

Afhankelijk van de afstand geniet je van 1,2 of 3 kwaliteitsvolle bevoorradingen met sportdrank op elke bevoorrading. Er zijn eveneens op elke bevoorrading toiletten voorzien voor dames en heren.

Het is mogelijk op de bevoorradingen in te schrijven. Enkel aan de start en op onze hoofdbevoorrading in Zepperen kan uw lidkaart van de VWB gescand worden. Schrijft u zich in op 1 van beide andere bevoorradingen, vergeet dan niet in Zepperen of in Bilzen uw lidkaart te laten scannen.

Bevoorrading 1: parcours 130, 155 km Gelinden

Bevoorrading 2: parcours 155 km Neerwinden

Bevoorrading 3: parcours 75, 95, 130, 155 km Zepperen

Wij kijken er naar uit u allemaal weer terug te zien!

Zo zag onze corona-proof editie van 2020 er uit:

Tot dan!

35 gedachten over “Alden Biesen Classic

 1. Vandaag gereden met 2 vrienden in een prachtige omgeving onder een stralend zonnetje en fors windtje.
  Perfect uitgepeild.met dank aan de organisatie voor het gastvrij onthaal, gratis fourage en geen inschrijfgeld.

 2. Wat een prachtige toer (130 km) heb ik gisteren gereden. Perfecte organisatie: parkeren, fietsenstalling, inschrijven, verzorging, route; chapeaux! En dan verdient de organisatie ook mooi weer en is dat voor de vele deelnemers natuurlijk ontzettend fijn. De kosten € 6,- zijn voor Nederlandse begrippen zeer laag. Dus ik kan het iedereen voor volgend jaar aanraden.

 3. Heb zaterdag de 100 (110) km gereden. Prachtige toer. Goed georganiseerd. Vriendelijke mensen aan de bevoorradingen. Soms had ik wel het gevoel door een oorlogsgebied te rijden met al die kapotgebliksemde bomen. Ongelofelijk. De streek heeft het zwaar te verduren gekregen. Echt kippenvelmomenten.
  Maar volgend jaar ben ik zeker terug van de partij!

 4. vandaag de 160 km gereden….topdag…uitstekende organisatie…zeer mooie route…uitstekend gepijld….alle lof….nogmaals mijn hartelijke dank voor alles vandaag

 5. Het parcours werd reeds voor de editie 2014 aangepast en loopt niet meer door Waals Brabant. Als dusdanig zijn de gekozen wegen dan ook van een merkbaar beter niveau.

 6. Proficiat met jullie rit alles was perfect in orde , ook de tombola had ook nog de eerste prijs gewonnen de fiets , bedankt en zeker tot volgend jaar
  Gr Benoit

 7. Hallo ,
  Bedankt voor de Mooie rit , perfecte organisatie !!
  De douches mochten wel wat warmer , verder Zeer Mooi , Proficiat !!
  Nog een vraagje, een motorrijder van de organisatie , heeft een foto van mij gemaakt ,
  ik droeg een Berner outfit , graag had ik deze foto bekomen ,

  Vriendelijke groeten,
  Vermeulen Johnny.

  • Hallo Johnny,

   Bij mijn weten waren er geen motorrijders van de organisatie, ikzelf was wel met de auto onderweg en heb foto’s gemaakt, ik heb helaas niemand met een Berner outfit gefotografeerd…

 8. 130 km gereden. Mooi parcours, overwegend rustige wegen, overal goede bewegwijzering, uitstekende bevoorrading en zeer gemakkelijk om te parkeren aan de nieuwe startplaats.

 9. dikke proficiat aan de organisatie,grote parkeerplaats bij de start,zeer goede bevoorrading en op en top afpijling…..tot volgend jaar .

 10. Hebben de 165 km afgereden, mooie omloop kwamen eens op andere plaatsen !!
  Zeer goede organisatie, verzorgde bevoorrading … ik rij regelmatig toertochten maar deze moet van de rest niks leren hoor. Doe zo verder ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s