Zaterdag 2 maart: start fietsseizoen Gelosportief. Om 9u. rit van 50km naar Ballewijer.

Ballewijer (RouteYou)

Ballewijer (GPSies)

Ballewijer (Ridewithgps)

Het gebied de Ballewijer bevat twee vijvers: de Ruddel en het Saarbroek. In oktober 2013 kon natuurvereniging Limburgs Landschap vzw natuurgebied de Ballewijers aankopen. Al 19 jaar beheerde Limburgs Landschap vzw zo’n 12 ha in de Ballewijer via een huurovereenkomst.
De vijvers zijn met hun rietkragen namelijk van grote waarde voor watervogels, amfibieën en libellen. De rand van het moeras en de vijvers is een biotoop dat vooral de blauwborst en de waterral aantrekt. In het moeras komen zowel hout-als watersnip voor. De kleine rietkragen herbergen broedvogels als kleine karekiet en rietgors. De vijvers zijn een waar paradijs voor de fuut, dodaars, krakeend, kuifeend, tafeleend en slobeend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s