Kasterlee

Op algemene aanvraag werd deze rit tijdens de donkere winterdagen door de kalendercommissie terug op de agenda geplaatst. In 2012 werd de rit het laatst verreden en was ze de aanleiding tot groot en minder groot jolijt bij meerdere leden. De vermetele Kiezelsteve had immers in al zijn onschuldigheid nagelaten de route google-streetviewgewijs van a tot Z te controleren en zo mocht hij naast de eretitel van garminator plots ook het voornoemde epitheton ornans van Kiezelsteve dragen.

Niet dat dat het enige fait divers was van de rit, immers te Kasterlee vonden onze dappere rijders een afspanning genaamd Netherust, waar het aangenaam vertoeven was bij een glas Trappist van hoge gisting – een bewijs dat de paters bij onze Noorderburen ook (abdij)kaas gegeten hebben van het nobele bierproces.

Was het door de consumptie van dit gerstenat of door een foute interpretatie van de gps: op de terugweg werd -volhardend in de boosheid- plots een zandweg genomen die al snel het tafereel werd van hossende en crossende wielrenners die door beemd en veld en over sloten spongen, renners ook die de overgang tussen weide en mul zand vierden met sierlijke snoekduiken en dies meer.

Enfin, na verloop van tijd bereikten we dan toch weer het onvermijdelijke Albertkanaal waar de voornoemde KS tot 2 maal toe lek reed, hetgeen tot uitlatingen voerde van het genre: “God straft onmiddellijk”. Tijdens de reparatie wisten sommige renners zich zelfs op vermetele wijze een ongeoorloofde extra bevoorrading toe te staan in de vorm van een donkere Leffe op het terras van de Lummaski…

Reden genoeg dus om de rit opnieuw op de kalender te plaatsen MAAR… intussen blijkt Netherust failliet te zijn en blijkt eveneens de afstand van 130 km niet realistisch. Uw bestuur heeft er dan ook voor geopteerd om voor de rit met vertrek om 7u de wondermooie markt van Geel aan te doen (134 km). De rit om 8 u volgt exact hetzelfde parcours maar steekt in Kwaadmechelen het kanaal over en volgt het parcours van de terugweg (103 km).

De GPS gegevens vindt u uiteraard op onze agenda.

Tot dan!

Een gedachte over “Kasterlee

 1. U de naam Kiezelsteve gegeven: check!
  La Trappe gedronken: check!
  Nieuwe krassen op mijn nieuwe velgen: check!
  Snoekduik in het mulle zand: check!
  ‘God straft onmiddellijk’ zeggen: check!
  Extra bevoorrading: wederom check!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s