Seizoen 2014: aftellen

Beste clublid,

Nu de punten voor het komende seizoen gescoord zijn dankzij uw tomeloze creativiteit en vrijgevigheid bij het feest van de liefde afgelopen vrijdag kunnen we zo stilaan vooruitblikken naar wat het seizoen 2014 ons te bieden heeft.

We vatten het seizoen aan op zaterdag 1 maart met een ritje van 50 km naar Ruwmortelsheide. Onze neofiet Ferdy Lindelauf is op googlemaps en routeyou gedoken als een dorstig clublid op een donkere Leffe en heeft al het nodige bolleke-streepke-werk verricht waardoor we u voor de eerste ritjes zeer binnenkort al de gps-bestanden kunnen aanbieden. Zo hoeft Garminator Kiezelsteve de eerste weken niet speciaal voor u een mooi stukje onverhard te zoeken dat wonderwel in het parcours past.

De eerste serieuze afspraak van het jaar is de Ronde van de Cauberg op zondag 23 maart. Een opportuniteit om de frequentie van uw omwentelingen wat omhoog te krikken. Dan kijken we uit naar de Tongria Classic, de eerste semiklassieker op het programma, die gepland staat op zaterdag 5 april. Op 19 april duiken we de bloesems in met de Bloesemclassic: daar kan serieus gas gegeven worden want op Paaszondag krijgen u en uw geliefkoosde tweewieler zowaar een vrije dag aangeboden van uw bestuur (tegen dan zijn wellicht de punten die u met Valentijn gespaard had ook alweer opgebruikt en kan u- het is maar een tipje uiteraard – uw geliefde een ontbijt op bed serveren).

Op 1 mei kan u opteren voor de Superklassieker van de VWB maar u kan ook gewoon meerijden met onze eigen clubklassieker, nl. naar Banneux (het bedevaartsoord waar de anders zo devote serveersters onreine gedachten krijgen, gecharmeerd als ze steeds worden door het duiveltje van dienst, onze eigen Johan Boelen).

Eind mei is het team van de Gelo1000 uiteraard en dit voor de vijfde maal present op de 1000 km van Kom op tegen Kanker en dit met zo maar liefst 10 leden, op zaterdag van datzelfde weekend staat eveneens de Bilzen Classic op het programma. In juni doen we achtereenvolgens de Cristal Alken, Rekem Francorchamps en de omloop van de Voerstreek.

Juli is uiteraard de maand van onze eigen semiklassieker: de Alden Biesen Classic. In augustus vetrekken we op driedaagse naar het Sauerland: bier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot, Duitse culinaire hoogstandjes alla Schweineruckenbraten mit Pilzrahmsauce und hausgemachten Spätzle, kortom het wordt ongetwijfeld weer een fijn samenzijn met veel humor. Timothy, de data zijn: 14, 15 en 16 augustus, gelieve dus geen pony- of andere huisdierenkampen te willen vastleggen in deze periode aub.

Op 23 augustus kunnen we dan de soepel draaiende beentje testen op de Willy Vannitsenclassic en ik stip op zaterdag 30 augustus graag de kaki-gekleurde rit aan van Pierre Parthoens naar Leopoldsburg waar we de ultramoderne high-tech tapinstallatie van de infanteristen zullen kunnen testen.

In september bouwen we dan een klein beetje af om in oktober op de allerlaatste rit nog één keer groots uit te pakken met onze onnavolgbare Retrorit.

Voila, het seizoen 2014 voor u in een notendop. Ik wens u allen veel friendship en dedication maar denk eraan…altijd safety first! Let’s ride!

4 gedachten over “Seizoen 2014: aftellen

  1. Mooi mooi!

    Het kan wel zijn dat de retrorit verplaats zal worden naar een warmere en schaars gekledere periode eerder op het seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s