Volg Gelo Sportief op Strava!

Strava is een nieuwe online community waar gps-data kan opgeladen worden zoals ook bijvoorbeeld Garmin Connect dat doet. Strava gaat echter nog een stapje verder. Los van alle standaard gegevens (tijd, hartslag, snelheid, hoogtemeters, enz.) kunnen de ritten gedeeld en vergeleken worden met andere fietsvrienden.

Maar het plezante aan Strava is het spelelement wat zij hieraan hebben toegevoegd. Zo is bijna elke helling in de buurt een erkend segment waar kan gestreden worden voor de snelste tijd. Wanneer ge zo een segment tijdens een rit passeert, onthoudt de gps die gegevens en bij het uploaden achteraf aan de pc kan uw tijd op dat segment bekeken worden en vergeleken met anderen die daar ook al zijn geweest. Ook mooi is dat er heel wat profs (Greg van Avermaet, Michal Kwiatkowski, Lars Boom, Laurens ten Dam, Marco Pinotti, Ben Hermans, Taylor Phinney, enz.) actief zijn op Strava en ge zo ook eens uw klimtijd kunt vergelijken met een profrenner, en hem zelfs eens kloppen.
Let op, dit werkt verslavend!

Strava organiseert ook regelmatig ‘challenges’ waarbij dan enkele doelen moeten behaald worden. Bijvoorbeeld in april was er de Specialized Challenge waarbij de uitdaging was om ook de afstanden van alle Protour klassiekers in die periode te rijden (een 1.319km). Hier hebben meer dan 26.000 fietsers aan deelgenomen (Bart is hier 691e in geworden).Nu is er een Castelli challenge die binnenkort start waarbij de finishers een speciaal truitje kunnen aankopen (het is allemaal marketing, I know).

Ook wij hebben een club op Strava en we zijn via onderstaande link te vinden:

http://app.strava.com/clubs/gelo-sportief

Screenshot_Strava

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s